Blog témák

Teljesebb szex jógával

A jógát a legtöbben azért szeretik, mert segítségével könnyebben boldogulnak egyre kaotikusabbá váló életükben. Mint testgyakorlatnak azonban számtalan további jótékony hatása is van. Ha már jól elsajátítottuk az alapokat, akkor a hálószobában képes az élettelen, rutinszerű együttléteket pajkos, életteli hancúrozássá változtatni.

Míg más sportok, például a golf a koncentrációs képességünket teszi próbára, a küzdősportok pedig agressziónk levezetését célozzák, a jóga egyik legfantasztikusabb sajátossága, hogy lelki harmóniánk és az önmagunkkal való összhang megtalálásában nyújt segítséget. Ez pedig nemcsak saját boldogságunkat szolgálja, hanem a partnerünkét is.
A jógában a helyes légzés és a kiegyensúlyozott ritmus a kulcs. Az életerő (prána) nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a testi és lelki feszültséget feloldjuk és az ellazulás állapotába kerüljünk. Szex közben is ennek az állapotnak az elérése a cél. Ha mélyebben lélegzünk, vagy a megfelelő pillanatban visszatartjuk a lélegzetünket, már azzal is meghosszabbítható az orgazmus. Ennek a fizikai magyarázata az, hogy több oxigén szabadul fel a vérünkben, így a vérkeringésünk is intenzívebb lesz és javul a nemi szervek vérellátása. Az úgynevezett csakra- vagy tűzlégzés, amely abból áll, hogy szaporán, de felületesen lélegzünk az orrunkon keresztül, csukott szájjal három-öt percen át szex előtt vagy közben, bizonyítottan megnöveli szexuális vágyunkat és energiáinkat is.

Ha csak fejen állunk, fejkörzést végzünk, vagy néhányat biccentünk mindkét oldalra a fejünkkel, már az is sokat segít abban, hogy ellazítsuk a fejünket, vállunkat, nyakunkat. Jó megoldás, ha a partnerek együtt köszöntik a napot, olyan pózokkal, melyek bemelegítik a testet, erősítik és megmozgatják a hasizmot, a fenék- és a karizmot. A közös gyakorlás közben koncentráljunk a légzésünkre, lélegezzünk mélyebbeket, mint ahogy szoktunk, és próbáljuk mindezt úgy tenni, hogy szinkronban vagyunk a párunkkal. Ez kiváló módja annak, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz a hálószobában is és azon kívül is.

A mudrák és bandhák, azaz speciális jógatechnikák felszabadítják energiáinkat. Az olyan pózok, mint a kobraállás vagy a lótuszülés különösen ajánlhatók az olyan problémákra, mint a klimax, a korai magömlés és az impotencia. A jógázás alapvetően megnöveli szexuális energiánkat, teljesítőképességünket, emellett ellazítja izmainkat, belső elválasztású mirigyeink működését pedig kiegyensúlyozottabbá teszi.