Blog témák

Teljesebb szex jógával

A jógát a legtöbben azért szeretik, mert segítségével könnyebben boldogulnak egyre kaotikusabbá váló életükben. Mint testgyakorlatnak azonban számtalan további jótékony hatása is van. Ha már jól elsajátítottuk az alapokat, akkor a hálószobában képes az élettelen, rutinszerű együttléteket pajkos, életteli hancúrozássá változtatni.

Bővebben: Teljesebb szex jógával

Egyszer (Once)

Zenés romantika vagy kornyikálós szenvelgés?
A néző megnézi az Egyszer című filmet és gondban van. Kétes érzésekkel távozik a moziból, ezért utánanéz a háttérnek, átolvas néhány kritikát és még ezek után is gondban van. Mert itt van egy Oscar-díjas mozgókép, ami filmes szemmel nézve a legjellegtelenebb kategóriában kapta meg az elismerést: legjobb eredeti dal. A jó kritikus azonnal fenntartásokkal áll az Akadémia által díjazott filmhez.

Bővebben: Egyszer (Once)

Allen Ginsberg az Üvöltés szerzője

Az Üvöltés szerzője első verseit betiltották, azután fokozatosan elfogadták. Nyolcvanhat éves lenne Allen Ginsberg amerikai költő, aki elválaszthatatlan volt a hatvanas évek ellenkultúrájától. Az új zenei és irodalmi irányzatokhoz lassan felnőtt az arra fogékony befogadó nemzedék is.

Bővebben: Allen Ginsberg az Üvöltés szerzője

Techno Nap, új hippi Hold

A Napról és a Holdról nevezték el az egyik legnagyobb technó fesztivált, a görögországi Szamothraki szigetén. A parti az új hippik felvonulása volt. A Sola Luna egzotikus kalandtúrának ígérkezett: vonattal átszelni a Balkánt, aztán átkelni egy apró, érintetlen szigetre, ahol három napon át más dolgunk se lesz, mint táncolni, ismerkedni, fürödni a tengerben, napozni…

Bővebben: Techno Nap, új hippi Hold