Blog témák

Minőségi kismamaruha kiválasztása

Kismamaként fokozott figyelmet kell fordítanod a vásárláskor a ruhadarabok minőségére. A bevarrt címkén mindig ellenőrizd az anyag összetételét! Ha erről nincs tájékoztatás a ruhában, az mindig gyanús. Ha eddig sem kedvelted, vagy eddig sem érezted jól magad műszálas anyagból készült ruhákban, akkor kismamaként ezeket továbbra is kerülnöd kell.

Ha eddig nem tapasztaltál bőrirritációt vagy egyéb tüneteket, akkor is csak minimális számú műszálas kismamaruhát vegyél első körben, hiszen elképzelhető, hogy bőröd érzékennyé válik a terhesség idején. Az alapanyag mellett nézd meg azt is, hogy a festékanyagot hogy vitték fel a ruhára. Ma már elég megbízhatóak a bemosott anyagok, a mintákat digitálisan nyomják a ruhákra, ezek nem jelentenek veszélyt. Erről érdeklődj mindig az eladónál, mert elképzelhető például farmereknél, hogy engednek a színükön. Ez persze nem azt jelenti, hogy ott kell hagynod a boltban. Használj a gyanús elemek mosásánál színfogó kendőt, majd, hogy fixáld a színt áztasd ecetes vízbe, majd a finom illatért öblítős vízbe nyomkodd meg egy picit.

A gyöngyös, flitteres ruhák viszályát is vedd szemügyre. Bár a vetex nem túl esztétikus, nem árt, ha ott van a minta hátulján, hiszen így biztosan nem dörzsöli majd a bőröd a cérna vagy a damil. Ami pedig a divatosságot illeti: a kantáros farmert hagyd meg a kisvakondnak – na jó esetleg otthon viseld, mert vicces -, a kötényruhát az amishoknak. A kigombolt nadrág pedig nem egy hosszú távú megoldás. Sose feledd, minél hamarabb szert teszel egy minőségi kismamaruhára, annál tovább tudod használni.