Blog témák

Biztosítási kártérítés érvényesítése

Az életben bármikor előfordulhat, hogy bizonyos esetekből kifolyólag érvényesíteni kell meglévő biztosításunkat. Legyen szó ingatlanról, személygépkocsiról vagy személyi sérülésről, a biztosítási kártérítés érvényesítése olyan dolog, amit a legjobb azokra bízni, akik értenek ezen a szövevényes nyelven, és akik eligazodnak a biztosítási szerződés bonyolult nyelvezetében.

Legyen szó arról, hogy lakásunkba betörtek, vagy kár keletkezett valamelyik értékünkben, a lehető legrosszabb esetben pedig személyünkben, akkor a megfelelő időben célszerű felvenni a kapcsolatot egy szakértővel.

Nem árt persze ismerni biztosítási szerződésünket, azonban a kártérítés érvényesítéséért felelős ügyvéd azonnal a segítségünkre siethet, ha elakadunk egy-egy fontosabb pontot illetően. A szerződés áttanulmányozásával megállapítható, hogy az adott esemény beletartozik-e a biztosító kockázatviselési körébe, és hogy téríteni fog-e a biztosító, illetve hogy milyen mértékű kárrendezésre számíthatunk.

A szerződési feltételek értelmezése persze nem egyszerű dolog, ezek ugyanis nem egy esetben kacifántosan, körmönfont módon vannak megfogalmazva, ezért is szükséges egy tapasztalt szem, aki átlát a szitán, és összegyűjti a legfontosabb információkat nekünk.

Mivel nem egy esetben már a kártérítési perek előtt is lehetőség van a kárigények rendezésére, a biztosítási kártérítés érvényesítése kapcsán forduljunk bizalommal biztosítási szakjogászhoz, aki a helyzet ismeretében megfelelő segítséget tud nyújtani a bonyolultabb esetekben is.